Yardım Merkezi
Terapi nedir?
Terapi, gerekli eğitimleri ve süpervizyon süreçlerini tamamlamış olan psikologların psikolojik iyilik hali için danışanlarıyla karşılıklı güven ve anlaşmayla düzenli olarak gerçekleştirdikleri bir hizmettir. Birçok terapi ekolü ve terapi yöntemi literatürde mevcuttur. Hangi terapi yönteminin tercih edileceği ve ne kadar süreceği danışanın ihtiyaçlarına göre belirlenir. Terapi süreçleri bireysel ve özeldir, belirli bir reçetesi yoktur.
Neden terapiye gidilir?
Kişiler, yaşam kalitelerini arttırmak, problemlerini çözmek, kendilerini daha iyi hissetmek ve tanımak, stres ya da kaygı ile mücadele edebilmek gibi hayatlarının her evrelerinde psikoloğa gitme ihtiyacı hissedebilirler. Psikolojik destek almak soğuk algınlığı gibi bedensel hastalıklarda doktora gitmek kadar doğal ve gereklidir. Doğru psikolog seçimi ile başlanan ve düzenli olarak devam edilen terapi süreciyle kişiler onları terapiye götüren sebeplerle baş edebilme, problem çözme yeteneklerini geliştirme gibi birçok gelişim elde edebilirler.
Online terapi verimli midir?
Online seanslardan da en az yüz yüze seanslar kadar verim almak mümkündür. Kişilerin yaşadığı şehirde bütçelerine ve kendilerine uygun bir psikolog ile terapiye başlamaları kimi zaman zorlayıcı olabilir. Bu noktada şehirler arası sınırları yıkabildiği, seçenek ve imkanları arttırabildiği için online seans uygun bir seçenektir. Kimi zaman şehir dışına çıkma durumu olan danışanlar için de terapinin sürekliliğini sağlayabilmek adına online seanslar çok yardımcı olabilir. İş, staj, okul gibi koşuşturmacalar arasında kişinin kendisini rahat hissettiği yerde, evinde terapiye bağlanabiliyor olması da terapiyi daha ulaşılabilir ve zaman ayırabilir hale getirmektedir.
Psikolog nasıl seçilir?
Psikolog seçimi yapılırken öncelikle kişinin Psikoloji lisans eğitimini tamamlamış olmasına dikkat edilmelidir. Ardından kişinin bizi psikolojik destek almaya iten konularda uzman olup olmadığı öğrenilmelidir. Örneğin bir yetişkin olarak destek almak isteme sebebimiz öfke kontrol becerilerimizi geliştirmek ise psikoloğun öfke kontrolü konusunda yetişkinler ile çalışıp çalışmadığını bilmemiz gerekir. Yetişkinler olarak bireysel terapi süreçlerimizden geçebileceğimiz gibi çocuklar için de psikolojik destek hizmeti alınabilir. Grup terapisi, aile terapisi, çift terapisi gibi birçok terapi türü daha literatürde bulunmaktadır. İhtiyaçlarımız dahilinde kişilerin eğitim ve deneyimlerini araştırarak uygun psikoloğa karar vermek gerekmektedir.
Süreç nasıl ilerler?
Terapi hizmetinden faydalanmaya karar vermeniz durumunda sayfanın altında yer alan Terapi Başvuru Formunu doldurabilirsiniz. Formu doldurduktan sonra en kısa sürede tarafınızla iletişime geçilecektir. Bireysel seanslar 50 dakika, aile danışmanlığı seansları ise 1 saat sürmektedir. Seanslar hem çevrimiçi (Google Meet) hem de yüz yüze seans imkanı (Bakırköy/İstanbul) ile gerçekleşmektedir. Seans ödemeleri her seanstan önce nakit ya da havale ile gerçekleştirilebilmektedir.
Seans ücreti ne kadar?
Her uzmanın terapi seans ücretleri değişkenlik göstermektedir. Gerçekleştirmekte olduğum seanslar ve seans ücretleri hakkında detaylı bilgi için iletişime geçebilirsiniz.
İletişim:
0530 162 24 34